"Han hade inte en tanke på att fotografera agility till en början, men snacka om att vi är glada över att han numera har det som ett av favoritmotiven när han plockar fram sin kamera. För Joakim Persson har en känsla för att fånga ögonblicken på banorna med sin kamera, och få bilderna att ånga av agilityaction, en egenskap som kommer komma väl till pass under SM-dagarna.


Men hur kom det sig att Joakim, som inte tävlar agility själv, började fotografera agility?


"Det började nog med att min syster och pappa tävlade, och fortfarande tävlar, agility. Vi var i Ystad över en helg augusti 2013 för att de skulle tävla, då hade jag med kameran av en slump. Vem visste att det skulle vara starten på en helt nytt kapitel i mitt liv?" säger Joakim med sitt goa, stora leende och fortsätter "Sen är det det trevliga agilityfolket och alla fina hundar som håller mig kvar inom agility."


Joakim fotar inte bara hundsport, som agility, rallylydnad och freestyle. Han plockar fram kameran i princip varenda dag och fotograferar fåglar, landskap och andra sporter som fotboll och innebandy. Lite nu och då tar han även fram multicoptern och fotar bostäder ur fågelperspektiv, något som blivit mycket populärt vid en husförsäljning."


Hur det känns att vara med i fotografteamet på SM i Växjö?

"SM är ju det fotouppdrag jag längtar mest till under hela 2016!"Så skrev Agility-SM 2016 om mig! =)